תגובות

מנהל - אינדיבידואל או חבר צוות

אימון מנהלים עוסק בצמיחה והתפתחות אישית או קבוצתית.
בתהליך העבודה עם מנהלים לא אחת אני נתקל בעובדה שהמנהל הבכיר רואה את עצמו כאינדיבידואל ולא כחלק מצוות.
עובדה זו גורמת למנהלים לעבוד קשה יותר ולנהל במקביל לעבודתם גם את האגו שלהם ולעיתים המטרות מתבלבלות להם.
כשמנהל מדבר על צמיחתו האישית, הוא בד"כ מתכוון לציר ההתקדמות של עצמו וההבנה כי התפתחות הצוות תגרום לצמיחתו האישית בד"כ לא חודרת לרשימת המטרות האישיות שלו.  
אחד האפיקים בהם מנהל צומח הוא ביכולת שלו להתפתח כאיש צוות וכמי שיכול לעבוד בצורה יעילה מול מנהלים אחרים בארגון. באופן כזה תרומתו להצלחת הצוות עולה והצוות כולו צומח ומביא את החברים בו לשיאים חדשים.
תהליך כזה מביא ליעילות ניהולית גבוהה יותר, תוצאות מהירות יותר ויציבות יותר, שלא לדבר על תחושת הרוגע הוהביטחון שזה מביא לארגון בכלל.

יעילות צוותית צריכה להיות גם משימתו של העומד בראש הצוות - המנכל או מנהל היחידה.
גם כאן להפתעתי מצאתי כי בין מטרות המנהל לשנה הקרובה אתה לא מוצא בד"כ מטרות הקשורות ביעילות ואחדות הצוות שלו. כשאני מציע למנהלים להתחיל לעבוד בזה אני בד"כ נתקל בחומה של אי נוחות.

ומה איתך? 

אם אתה רוצה לפתח את היכולות הבינאישיות שלך או של הצוות שלך, ובכך ליעל ולהעצים את עבודת הניהול בארגון, אני אשמח לשוחח איתך בנושא.



לעמוד הפוסט תאריך: 29/09/2015 11:14:00 תגובות:
תגובות

ריצה ודרך חיים - מימוש החלום

למה לרוץ? ובכלל למה להתאמץ? למה לרוץ מרתון? מה זה נותן?
אני מניח ששאלה כזו מנכרת אצל כל אחד. או אולי אפילו זה לא. בודאי אצל מי שלא עוסק בפעילות ספורטיבית בכלל. ובכן כולנו יודעים שפעילות ספורטיבית בריאה לנו. כמו שכולנו יודעים שלא כדאי לעשן וכי משקל עודף לא תמיד בריא. אז מה? המשפט "מחר אני מתחיל דיאטה..." מוכר ונדוש, וכולנו יודעים למה הכוונה – אני לא שלם עם העובדה שאני בעל עודף משקל, והנה אני מודה בזה, אבל עד כאן. לעשות משהו עם זה? לא היום....
ובכן, מבלי קשר אם צריך או לא, או אם זה בריא או לא, מצאתי את הריצה כמיקרו-קוסמוס של החיים שלנו. אפשר למצוא השלכות רבות בין הריצה ומה שעובר עלינו לפני ובמהלך הריצה ובין החיים שלנו.
הדבר הבולט ביותר הוא שהריצה או האתגר הפיסי בכלל,  דומה מאוד לכל אתגר שנרצה לממש בחיינו. אפשר לעשות אנלוגיה מלאה בין ההחלטה שלי למשל לרוץ את המרתון הראשון שלי או כל אדם המעוניין לרוץ אפילו את הק"מ הראשון שלו, ובין כל מימוש חלום שלנו בחיים.
ראשית ישנה ההחלטה והבחירה בחלום הספציפי, בחזון, המובן רק לנו. אח"כ מגיע שלב תוכנית העבודה  להגשמת החלום (תכנון האימונים) וקביעת אבני הדרך. אח"כ מגיע השלב הקשה מכולם – יציאה לדרך וביצוע תוכנית העבודה שתכננו. בדרך הזו מופיעים הקשיים, הכאבים, האכזבות ומחשבות הכפירה. מה שמחזיק אותנו בביצוע התוכנית היא המחויבות שלנו לדרך, האינטגריטי, המילה שלנו והאושר מההצלחות הקטנות המופיעות מידי פעם בדרך.
מי שרוצה להגשים חלום שנראה רחוק מאוד ממנו ולא מאמין שזה אפשרי, יכול לנסות הגשמת אתגר אחר בתחום הריצה. לא שזה אתגר קטן יותר אבל הוא ברור יותר ומוחשי יותר, ומאפשר לנו להבין בבהירות כי הגשמת חלום כרוכה אך ורק במימוש האחריות שלנו, ביכולת לבחור, ביכולת לקיים מחויבות אמיתית עם אינטגריטי וכנות. אם קיימת את כל זה, התוצאה כבר ממש לא חשובה....  

ובעולם הפרקטי שלנו, עבודה עם מאמן אישי תעזור לנו בדיוק ללמוד כיצד למצא את החלום שלנו, שהחבאנו אותו כל השנים או לא ממש ידענו על קיומו, ולאחר מכן האימון יתרכז בדרך למימוש החלום ובכלים שיקמו אותנו לקראתו.
לעמוד הפוסט תאריך: 24/10/2013 11:11:00 תגובות:
תגובות

דאג שתהיה לך מטרה

 "השוטף הורג אותי". אני בטוח שהמשפט הזה שגור בפיך רבות -. אתה מחפש עובד ולא מוצא המון זמן כי אתה לא מתפנה לזה כמו שצריך, הישיבות שלך אף פעם לא מתחילות בזמן ובטח שאינן מסתיימות כמו שרצית. אתה לא מתפנה לנושאים החשובים באמת. ובכן, -  אתה לא לבד. אבל זו כמובן לא נחמה, ואם לא תעצור רגע ותחשוב כיצד להחזיר את השליטה על החיים שלך לידך זה בטח לא יגמר במקום שפעם אולי חלמת להיות.
כדי להתחיל לעשות סדר במחשבותינו ובכדי שיהיה לנו סיכוי כל שהוא להתקדם למקום כל שהוא, לשנות, לקדם ולצמוח, צריך שתהיה לנו מטרה מוגדרת.
קל להגיד אני יודע. אחת הבעיות המרכזיות באימון מנהלים, זה לאתר את המטרה של המנהל. לעיתים זה לוקח את מרבית הזמן של האימון, אבל תהליך זה חשוב ביותר כי  אחרי שהמטרה מוגדרת כמו שצריך, הדרך והמהלכים להגיע אליה נעשים ברורים יותר ומוחשיים. לעיתים נפתחות כל כך הרבה דלתות באופן מידי שנראה שלא היה צריך יותר מזה כלום והנה אנחנו שם. ברגע שמטרות יתחילו להיות נוכחות וברורות בחייך יפתח לך שביל ברור בו תוכל להתקדם מיעד ליעד מבלי להיות מוסט לכיוונים שאינם נכונים עבורך.
אז אך מתחילים? אתה יכול לנסות את זה כבר...
מטרות אינן חייבות להיות גדולות. למעשה כשמתחילם להתארגן על עצמנו כדאי אפילו לבחור במיוחד מטרות קטנות. כאלו שנוכל להתרגל לעבוד איתן. ולאט לאט כשנלמד לנהל את חיינו נדע גם לבחור מטרות ממשיות יותר.
כדי שנוכל לעבוד ולהכוונן לעבר מימוש מטרה עליה להיות מוגדרת באופן מתאים. נוהגים להשתמש בראשי התיבות -  SMART, ובעברית הכוונה היא פשוטה – על המטרה להיות ברורה, מדידה, ברת השגה, מוגדרת במשאבים, ותחומה בזמן. כך כמו במשימות בעבודה שלך, כך בחיים שלך. אם אתה רוצה שליטה על חייך תתחיל להגדיר מטרות מוגדרות היטב. כמו שאמרתי, תתחיל לנסות בקטן – הישיבות שלך אף פעם לא מתחילות בזמן? או נמשכות יותר מידי? או לא תכליתיות? נסה להגדיר מטרה ברורה – "בתוך חודש מהיום כל הישיבות שלי יתחילו בזמן ויסתיימו בזמן". קבעת מטרה, ברורה, מוגבלת בזמן. אם תנהל אותה כמו שצריך היא פשוט תתממש ומהר יותר ממה שחשבת.
אמץ את שיטת המטרות בחייך. דאג תמיד שיהיו לך מספר מטרות ברורות להשגה. זה יכניס סדר לחייך ויצור עוגן יציב אל מול "השוטף" שמתדפק שוב ושוב על זמנך היקר. אני ממליץ לך בהתחלה לנהל לא יותר משלוש מטרות במקביל. לאט לאט תוכל לנהל רשימה ארוכה של מטרות ולא תרגיש בכך. במצב אופטימלי יהיו לך 2-3 מטרות לטווח קצר (עד 3 חודשים) 2-3 מטרות לטווח של שנה, כדאי שתהיה אף מטרה רחוקה יותר.
לעמוד הפוסט תאריך: 14/10/2013 15:32:00 תגובות:
   
            אוקיינוס | קהילת סלוניקי 8, תל אביב 69513 | טלפון: 054-6772777 |                                            קופירייטינג: סיגל דריאל